Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Interes public

Emitere a acordului de mediu pentru proiectul Îndiguirea și decolmatarea cursului pârâului Ghimbășel pe raza comunei Cristian

Primăria Cristian anunță publicul interesat asupra deciziei de emitere a acordului de mediu pentru proiectul Îndiguirea și decolmatarea cursului pârâului Ghimbășel pe raza comunei Cristian, județul Brașov, propus a fi realizat în comuna Cristian, sector intravilan, albia pârâului Ghimbășel, jud. Brașov.

Proiectul acordului de mediu și motivele care îl fundamentează pot fi consultate la sediul APM Brașov, str. Politehnicii nr.3, în zilele de luni-joi, între orele 8-16 și vineri între orele 8-14, precum și la următoarea adresă de internet www.apmbv.anpm.ro/noutati.

Publicul interesat poate înainta comentarii/observații la proiectul acordului de mediu în termen de 10 zile de la data publicării anunțului pe pagina de internet a autorității competente pentru protecția mediului.

Dezinsecție pentru căpușe – 9-13 august 2021

Între 9 și 13 august, în funcție de condițiile meteorologice, vom efectua din nou acțiuni de dezinsecție pe raza întregii localități.
Atenționăm pe această cale persoanele care dețin stupi de albine și rugăm apicultorii să ia măsuri pentru că viața albinelor să nu fie afectată de dezinsecție. Precizăm că dezinsecția va fi făcută după ora 21.00, tocmai pentru a da suficient timp apicultorilor.
Aceasta va fi efectuată cu i14 Cytrol, produs de Ghilotina – un insecticid cu spectru larg de acțiune, pentru combaterea insectelor zburătoare și târâtoare. Este formulat ca Emulsie Concentrată pe baza de solvent și se poate amesteca cu apă, kerosene sau diesel pentru aplicări sub formă de ceață termică (thermal fogging) sau ceață rece cu echipamente speciale.
Produsul menţionat se regăsește în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană de catre Ministerul Sănătaţii şi fac parte din grupa III de toxicitate.
Serviciile de dezinsecție vor fi efectuate cu aparate de tip atomizor, generatoare de ceață rece dotate cu sistem ULV și aparate generatoare de ceață caldă.
Pentru ca activitățile de dezinsecție să fie eficiente, acestea trebuie efectuate în mod unitar, la nivelul întregii localități, atât pe domeniul public și privat, cât și la toți utilizatorii de pe raza comunei. Astfel, facem apel către cetățeni, asociații de locatari, agenți economici și instituții publice să efectueze activitatea de dezinfecție pe proprietăți, clădiri și în subsolul blocurilor, concomitent.
În cazul în care condiţiile meteorologice vor împiedica desfăşurarea acțiunilor pe domeniul public, perioada de efectuare a activităților va fi reprogramată.

Anunț public

COMPANIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE S.A., cu sediul în bdul. Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, organizează în perioada 15.01.2021-29.01.2021 consultări publice în vederea finalizării Planurilor de acțiune pentru reducerea zgomotului generat de traficul rutier în localitățile traversate de drumurile naționale care au înregistrat un trafic anual mai mare de 3 milioane treceri de autovehicule, în conformitate cu prevederile legii nr.121/2019 privind evaluarea și gestionarea zgomotului ambient.

Propunerile de Planuri de acțiune și hărțile de zgomot pot fi consultate la adresele de internet: http://www.cnadnr.ro/ro/transparenta/e-cerere/accesul-la-informatiile-de-interes-public/harti-strategice-de-zgomot și http://management-zgomot.cnadnr.ro.

Publicul interesat poate transmite comentarii / opinii / observaţii privind documentele menţionate, în scris:

  • la sediul CNAIR SA. din București, bdul. Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, cod poștal 010873,
  • prin fax la nr. 021.312 09 84 sau
  • prin e-mail la adresa: management-zgomot@andnet.ro până la data de 29.01.2021, ora 16:00.    
Sari la conținut