Noutăți

Cristianul, selectat pentru a primi finanțare europeană în cadrul celei de a doua runde a programului WiFi4EU

Aproape 250 de localități din România au fost selectate pentru a primi finanțare europeană în cadrul celei de a doua runde a programului WiFi4EU, prin care autoritățile locale din Uniunea Europeană beneficiază de bonuri în valoare de 15.000 euro fiecare pentru instituirea unor puncte de acces public și gratuit la internet wireless.

Citește mai mult

Cuvântul preotului în prag de Sfintele Sărbători ale Paștelui

Iubiți credincioși ai Cristianului,
Ne apropiem, după o perioadă intensă de rugăciune și post, încetul cu încetul, cu mare bucurie în suflete de Sfintele sărbători pascale. În Duminica Floriilor se încheie Postul Mare și începe Săptămâna Mare a Sfintelor și Mântuitoarelor Patimi. În această duminică, Mântuitorul nostru Iisus Hristos intră ca un împărat în Ierusalim, spre a se da de bună voie la chinuri și la moarte pentru noi, păcătoșii.

Citește mai mult

Obiceiuri și tradiții populare românești de Sfintele Paști

Sărbătoarea Sfintelor Paști este cea mai mărită și solemnă dintre sărbătorile anului, care aduce omenirii speranța mântuirii și a vieții veșnice, prin sacrificiul lui Iisus Hristos.

În tradiția ortodoxă, începutul sărbătorii e marcat odată cu postul de șapte săptămâni. O semnificație foarte importantă o are Joia Mare din Săptămâna Patimilor. Din această zi, țăranii încetează lucrul la câmp și se concentrează asupra casei și curții, pentru ca totul să fie curat. Tot în Joia Mare, femeile încep să pregătească pasca și să vopsească ouăle.

Citește mai mult

Se dă startul lucrărilor

Luna aprilie este o lună importantă pentru localitate, fiind luna în care se dă startul unor investiții și lucrări de importanță vitală pentru Cristian, care se află și în topul priorităților locuitorilor, așa cum a reieșit din sondajul realizat cu ocazia dezbaterii bugetului public. Aceasta a avut loc în luna februarie, iar cristolovenii care au venit să asiste la discuția pe marginea bugetului, au putut completa niște chestionare, iar rezultatele acestora au arătat administrației locale că în topul dorințelor localnicilor din Cristian se află acele investiții care vor intra în realizare în 2019. De altfel, bugetul local se află în faza finală de aprobare și ne bucurăm că proiectele prevăzute în el coincid cu prioritățile cristolovenilor.

Citește mai mult

Grădinița din Cristian, un loc unde micuții se simt ca acasă

Grădinița Cristian este o unitate de învățământ modernă, cu o bază didactico-materială la nivelul cerințelor actuale, datorită colaborării deosebite care există cu Școala Gimnazială Cristian căreia i se subordonează și cu Primăria Comunei Cristian. În unitate funcționează atât grupe cu program normal, cât și grupe cu program prelungit și o grupă combinată cu predare în limba germană.

Citește mai mult

Skip to content