Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Noutăți

Referitor la sesizările primite cu privire la mirosurile resimțite în zilele acestea de către locuitorii comunei

Vă comunicăm că acestea se datorează activităților de fertilizare a terenurilor agricole din Comuna Cristian cât și din vecinătatea acesteia, lucrări care sunt efectuate în termenele specificat în ORDINUL nr. 333/165/2021 privind aprobarea Codului de bune practici agricole pentru protecția apelor împotriva poluării cu nitrați proveniți din surse agricole, precum și a Programului de acțiune pentru protecția apelor împotriva poluării cu nitrați proveniți din surse Agricole, emis de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, publicat in Monitorul Oficial 754 din 03.08.2021.

Citește mai mult

Ajutorul pentru încălzirea locuinței 2022-2023

Ajutorul de încălzire se acordă pentru un singur sistem folosit la încălzirea locuinței. Acesta va fi declarat de un membru al familiei sau de către persoana singură care are capacitate deplină de exercițiu al drepturilor civile. În funcție de sistemul utilizat pentru încălzirea locuinței, categoriile de ajutoare sunt:
• ajutor pentru încălzirea locuinței cu energie termică în sistem centralizat;
• ajutor pentru gaze naturale;
• ajutor pentru energie electrică;
• ajutor pentru combustibili solizi și/ sau petrolieri.

Citește mai mult

PRINCIPALELE MĂSURI DE PREVENIRE A INCENDIILOR PE TIMPUL IERNII

Iarna determină întotdeauna o creștere a numărului incendiilor produse de mijloacele de încălzire, bineînțeles, cele defecte, improvizate sau nesupravegheate.

Statistica incendiilor arată că, anual, în medie,14 % din incendiile care se produc în România la gospodăriile cetățenești au loc ca urmare a coșurilor de fum defecte sau necurățate, respectiv 6% ca urmare a mijloacelor de încălzire defecte, improvizate sau nesupravegheate.Din păcate, majoritatea acestor incendii se soldează adesea cu tragedii.

Pentru înlăturarea pericoluluio de incendiu care poate să apară la sobe, recomadăm câteva măsuri specifice:

Citește mai mult

Sari la conținut