Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Noutăți

Primăria și voluntarii, în sprijinul persoanelor aflate în dificultate

ncepând de luni, 30 martie, Primăria Cristian alături de o echipă de voluntari vine în sprijinul persoanelor aflate în dificultate în această perioadă. Voluntarii le vor ajuta făcând cumpărăturile produselor de strictă necesitate în locul lor (alimente de bază, medicamente), iar livrarea se va face cel târziu adfoua zi. Persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, care nu au aparținători sau aparținătorii se află în imposibilitatea de a oferi ajutor, trebuie doar să sune la numerele de telefon puse la dispoziție de Primărie și să solicite ajutor. Pentru că suntem o comunitate unită, vom încerca să soluționăm toate cererile folosind resursele din comuna noastră, astfel susținându-ne unii pe alții ca o familie.

Citește mai mult

Noi măsuri ale Comitetului Local pentru Situații de Urgență Cristian

COMITETUL LOCAL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ AL COMUNEI CRISTIAN HOTĂRĂȘTE:
Art.1. Începând cu data de 24.03.2020, se închid temporar (pe perioada Stării de Urgență) parcurile, locurile de joacă pentru copii, terenurile de sport, sălile de tip fitness și spațiile de agrement.
Art.2. Pe perioada Stării de Urgență, se interzice practicarea oricărui tip de activitate sportivă, cu excepția deplasării scurte, în apropierea locuinţei/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală.
Art.3. La nivelul comunei Cristian, se constituie Grupul de Suport, grup format din membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență și din membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență.
Grupul are drept obiect de activitate sprijinirea forțelor MAI în monitorizarea persoanelor izolate la domiciliu și respectarea măsurilor adoptate în scopul prevenirii și limitării răspândirii COVID-19.

Citește mai mult

Măsuri ale Comitetului Local pentru Situații de Urgență Cristian pentru prevenirea răspândirii Covid 19

COMITETUL LOCAL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ AL COMUNEI CRISTIAN HOTĂRĂȘTE:
Art. 1. Primăria Cristian și serviciile/instituțiile subordonate (Dorobeiul SRL, SPCLEP Cristian, Serviciu Public de Salubritate) își suspendă activitatea cu publicul începând cu data de 18.03.2020.
Pentru urgențe ne puteți contacta astfel:
• Primar: tel. 0729 988 915, e-mail: cojogicu@yahoo.com;
• Viceprimar: tel. 0722 594 303, e-mail: viceprimar@primariacristian.ro;
• Administrator public: tel. 0744 316 659, e-mail: administrator@primariacristian.ro;
• Inspector Protecție Civilă: tel. 0740 176 156, e-mail: svsu@primariacristian.ro;
• Registratură: tel. 0268 257 001, e-mail: registratura@primariacristian.ro

Art. 2. Pentru asigurarea continuității funcțiilor vitale din cadrul primăriei , serviciile și instituțiile aflate în subordine își vor restrânge activitatea personalului prin acordarea concediilor de odihnă, a muncii la domiciliu și telemuncă coroborate cu defalcarea programului pe schimburi astfel încât fiecare serviciu/instituție să își asigure rezervă de personal în cazul infectării colective.
Art.3. Se suspendă temporar activitatea persoanelor juridice prestatoare a următoarelor activități: restaurantele, cafenelele, cluburile, cazinourile, sediile asociațiilor și ale altor localuri publice. Excepție fac serviciile de catering și mesele servite în restaurantele spațiilor de cazare, exclusiv pentru persoanele cazate.
Art. 4. Prevederile prezentei hotărâri intră în vigoare începând cu data de 18 martie 2020.

Termenul de plată, precum și bonificația de 10% pentru cei care achită integral impozitul pe clădiri, impozitul pe teren și pe mijloacele de transport se extinde până la 30 iunie. De asemenea, se menține valabilitatea tuturor documentelor eliberate de Primăria Cristian care expiră pe perioada stării de urgență.

Citește mai mult

Ce însemnă STAREA DE URGENȚĂ decretată de președinte pentru dumneavoastră?

Serviciile medicale pentru tratarea coronavirus (COVID-19) și
complicațiilor acestora se acordă tuturor persoanelor aflate pe teritoriu
României și se suportă de către statul român.

Se vor stabili măsuri de sprijinire a persoanelor izolate la domiciliu,
măsuri care vor fi puse în aplicare de primărie și decontate din bugetul local
și bugetul Ministerului Sănătății.

Citește mai mult

Comuna Cristian mai face un pas înainte în direcția dezvoltării durabile în mod responsabil!

Pentru a se încadra în obiectivele strategiei naționale de conservare și promovare a identităților locale, Consiliul Local Cristian a aprobat în ședința din 05.03.2020 recomandprile cuprinse în GHIDUL DE ARHITECTURĂ pentru încadrarea în specificul local din mediul rural – zona cu influență săsească, realizat cu sprijinul Ordinul Arhitecților din România, pentru a fi transpuse în regulamentele urbanistice aferente dezvoltărilor viitoare.

Citește mai mult

Skip to content