Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Noutăți

Prezentare oportunități de finanțare din fonduri europene pentru firmele din mediul rural, destinat firmelor din Cristian

În perioada Iunie – Iulie 2021, AFIR (Agenția de finanțare a investițiilor rurale) va lansa depunerea de proiecte destinate firmelor din mediul rural prin PNDR (Planul Național de Dezvoltare Rurală), prin submăsurile:

  • 6.2 – Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale
  • 6.4 – Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole.

Vă anunțăm, pe această cale, că joi, 17 iunie 2021, în intervalul orar 18:00-20:00, la Pomul Verde, va avea loc o prezentare, susținută de domnul Cătălin Cotiga (consultant fonduri europene), care are ca obiectiv informarea firmelor din Cristian cu privire la resursele de finanțare disponibile.

Accesul este gratuit și este deschis tuturor firmelor din Cristian interesate.

Campanie de sterilizare și microcipare GRATUITĂ a câinilor cu stăpân de pe raza Comunei Cristian

Pe tot parcursul anului 2021, începând de luni, 5 aprilie, 2021, asociația „Direcția pentru Monitorizarea și Protecția Animelelor” va demara o binevenită campanie de sterilizare și microcipare GRATUITĂ a câinilor cu stăpân de pe raza Comunei Cristian.

Asociația a pus la dispoziția primăriei un registru pentru înscrierea persoanelor doritoare. De asemenea înscrieri se pot face și online la adresa de e-mail dpmpa_bv@yahoo.com sau telefonic la +40 268 257 376

Microciparea câinilor vine cu un mare avantaj. Microcipul, care mai poartă și numele de transponder, poate fi soluția salvatoare în cazul nefericit în care, într-o clipă de neatenție la o simplă plimbare, când ai decis că e un moment bun să îți lași câinele să zburde liber prin parc, l-ai pierde. Deși microcipul nu este mai mare decât un bob de orez, acesta poate conține informații extrem de importante pentru viața prietenului tău necuvântător.

Noile măsuri Anti-Covid date, potrivit Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 20/25.03.2021

COMUNICAT

Noile măsuri Anti -Covid date potrivit Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 20/25.03.2021, care vor intra în vigoare de astăzi 26 martie 2021  prin publicarea în Monitorul Oficial al României și sunt valabile până în data de 14 aprilie :

 Pentru incidența cuprinsă între 4 și 7,5 cazuri la 1000 de locuitori:

  • Circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei fără restricţii, este permisă până la ora 20.00. pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică.
  • Între orele 20.00 şi 05.00 se poate circula numai pentru motive bine întemeiate, ca şi până acum, cu legitimaţie, adeverinţă de serviciu sau declaraţie pe proprie răspundere.
  • Activitatea operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și /sau deschise ,publice și /sau private este permisă până la ora 18,00 în zilele de vineri ,sâmbătă și duminică. Între 18,00 și 05,00 se pot face livrări la domiciliu.
  • se suspendă activitatea sălilor de sport /fitness

Restricţiile încetează când rata de incidenţă cumulată în ultimele 14 zile scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori

 Pentru incidența mai mare de 7,5 cazuri la 1000 de locuitori:

  • Circulaţia persoanelor este permisă în afara locuinţei/gospodăriei fără restricţii,   până la ora 20.00 pe întreaga durată a săptămânii. Între orele 20.00 şi 05.00 se poate circula numai pentru motive bine întemeiate, ca şi până acum, cu legitimaţie, adeverinţă de serviciu sau declaraţie pe proprie răspundere.
  • Activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, este permisă până la ora 18.00 , în toate zilele săptămânii. Între orele 18.00 şi 05.00 se pot face livrări la domiciliu.
  •  Sunt închise sălile de sport/fitnes

Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidenţă scade sub 7 la 1.000 de locuitori.

În comuna Cristian, în  25. 03.2021, incidența îmbolnăvirilor a fost  de  5,57 de  cazuri la 1000 de locuitori. Localitatea noastră aflându-se în continuare în scenariul roșu și de acum se aplică măsurile de mai sus.

Bilanțul anului 2020

În această perioadă în care bugetul local se află în dezbatere publică, facem un bilanț al anului 2020, al proiectelor finalizate, al proiectelor aflate în derulare, dar și al celor care vor demara în acest an. Vă mulțumim pentru sprijin și vă încurajăm să vă implicați în procesul de dezbatere publică și să faceți propuneri de investiții pentru anul în curs, accesând următorul link: https://primariacristian.ro/index.php/dezbatere-publica-proiect-buget-2021/

Citește mai mult

Educație Antepreșcolară la Cristian și Dumbrăvița

Proiectul “Educație Antepreșcolară la Cristian și Dumbrăvița” a câștigat un punctaj maxim în etapa de evaluare tehnico-financiară, fiind accesat de către Primăria Comunei Cristian în colaborare cu Primăria Comunei Dumbravita. Bugetul total al proiectului de 4.282.284,50 lei este finanțat din fonduri europene și bugetul local.

Proiectul are în vedere implementarea de activități în scopul creșterii participării copiilor la învățământul anteprescolar în mediul rural și asigurarea de condiții optime pentru un parcurs educațional facil, în special pentru cei ce aparțin minorității rome, celor din familii cu situație precară și copiii cu părinti plecați la muncă în străinătate din Dumbrăvița și Cristian.

Citește mai mult

Sari la conținut