Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Noutăți

PRINCIPALELE MĂSURI DE PREVENIRE A INCENDIILOR PE TIMPUL IERNII

Iarna determină întotdeauna o creștere a numărului incendiilor produse de mijloacele de încălzire, bineînțeles, cele defecte, improvizate sau nesupravegheate.

Statistica incendiilor arată că, anual, în medie,14 % din incendiile care se produc în România la gospodăriile cetățenești au loc ca urmare a coșurilor de fum defecte sau necurățate, respectiv 6% ca urmare a mijloacelor de încălzire defecte, improvizate sau nesupravegheate.Din păcate, majoritatea acestor incendii se soldează adesea cu tragedii.

Pentru înlăturarea pericoluluio de incendiu care poate să apară la sobe, recomadăm câteva măsuri specifice:

Citește mai mult

Prezentare oportunități de finanțare din fonduri europene pentru firmele din mediul rural, destinat firmelor din Cristian

În perioada Iunie – Iulie 2021, AFIR (Agenția de finanțare a investițiilor rurale) va lansa depunerea de proiecte destinate firmelor din mediul rural prin PNDR (Planul Național de Dezvoltare Rurală), prin submăsurile:

  • 6.2 – Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale
  • 6.4 – Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole.

Vă anunțăm, pe această cale, că joi, 17 iunie 2021, în intervalul orar 18:00-20:00, la Pomul Verde, va avea loc o prezentare, susținută de domnul Cătălin Cotiga (consultant fonduri europene), care are ca obiectiv informarea firmelor din Cristian cu privire la resursele de finanțare disponibile.

Accesul este gratuit și este deschis tuturor firmelor din Cristian interesate.

Campanie de sterilizare și microcipare GRATUITĂ a câinilor cu stăpân de pe raza Comunei Cristian

Pe tot parcursul anului 2021, începând de luni, 5 aprilie, 2021, asociația „Direcția pentru Monitorizarea și Protecția Animelelor” va demara o binevenită campanie de sterilizare și microcipare GRATUITĂ a câinilor cu stăpân de pe raza Comunei Cristian.

Asociația a pus la dispoziția primăriei un registru pentru înscrierea persoanelor doritoare. De asemenea înscrieri se pot face și online la adresa de e-mail dpmpa_bv@yahoo.com sau telefonic la +40 268 257 376

Microciparea câinilor vine cu un mare avantaj. Microcipul, care mai poartă și numele de transponder, poate fi soluția salvatoare în cazul nefericit în care, într-o clipă de neatenție la o simplă plimbare, când ai decis că e un moment bun să îți lași câinele să zburde liber prin parc, l-ai pierde. Deși microcipul nu este mai mare decât un bob de orez, acesta poate conține informații extrem de importante pentru viața prietenului tău necuvântător.

Sari la conținut