Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Dezinsecție pentru căpușe – 9-13 august 2021

Între 9 și 13 august, în funcție de condițiile meteorologice, vom efectua din nou acțiuni de dezinsecție pe raza întregii localități.
Atenționăm pe această cale persoanele care dețin stupi de albine și rugăm apicultorii să ia măsuri pentru că viața albinelor să nu fie afectată de dezinsecție. Precizăm că dezinsecția va fi făcută după ora 21.00, tocmai pentru a da suficient timp apicultorilor.
Aceasta va fi efectuată cu i14 Cytrol, produs de Ghilotina – un insecticid cu spectru larg de acțiune, pentru combaterea insectelor zburătoare și târâtoare. Este formulat ca Emulsie Concentrată pe baza de solvent și se poate amesteca cu apă, kerosene sau diesel pentru aplicări sub formă de ceață termică (thermal fogging) sau ceață rece cu echipamente speciale.
Produsul menţionat se regăsește în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană de catre Ministerul Sănătaţii şi fac parte din grupa III de toxicitate.
Serviciile de dezinsecție vor fi efectuate cu aparate de tip atomizor, generatoare de ceață rece dotate cu sistem ULV și aparate generatoare de ceață caldă.
Pentru ca activitățile de dezinsecție să fie eficiente, acestea trebuie efectuate în mod unitar, la nivelul întregii localități, atât pe domeniul public și privat, cât și la toți utilizatorii de pe raza comunei. Astfel, facem apel către cetățeni, asociații de locatari, agenți economici și instituții publice să efectueze activitatea de dezinfecție pe proprietăți, clădiri și în subsolul blocurilor, concomitent.
În cazul în care condiţiile meteorologice vor împiedica desfăşurarea acțiunilor pe domeniul public, perioada de efectuare a activităților va fi reprogramată.

Sari la conținut
PCC

FREE
VIEW