Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Implicarea Publicului în Actualizarea PUG și Sondajul Online GIS pentru Comuna Cristian

Primăria Comunei Cristian anunță desfășurarea etapelor majore de consultare publică necesare pentru actualizarea Planului Urbanistic General (PUG). Procesul de actualizare se va desfășura în patru etape esențiale, în care implicarea cetățenilor este deosebit de importantă:

I. Implicarea publicului în etapa de documentare și elaborare a studiilor de fundamentare: Încurajăm participarea locuitorilor pentru a identifica și discuta nevoile comunității și posibilele direcții de dezvoltare.

II. Implicarea publicului în etapa elaborării propunerilor: Propunerile cetățenilor sunt esențiale în formarea viziunii de dezvoltare a comunei. Toate sugestiile vor fi evaluate și luate în considerare în elaborarea propunerilor de plan.

III. Implicarea publicului în etapa aprobării PUG: Feedback-ul comunității în această etapă este crucial pentru asigurarea alinierii finale a PUG-ului la așteptările și necesitățile locuitorilor.

IV. Implicarea publicului în monitorizarea implementării PUG: Participarea cetățenilor nu se încheie odată cu aprobarea PUG-ului. Monitorizarea implementării și evaluarea periodică sunt cheia succesului pe termen lung.

Complementar acestor etape, vom desfășura un sondaj online GIS, sprijinit de suport cartografic și o bază de date urbană inițială, pentru a permite interacțiunea directă și dinamică a cetățenilor cu harta comunei și chestionarele puse la dispoziție.

Între perioada 28 decembrie 2023 și 28 ianuarie 2024, locuitorii sunt invitați să transmită în scris recomandări, observații, propuneri sau să exprime nevoi care vor fi analizate și integrate în cercetarea sociologică, în elaborarea chestionarelor și în fundamentarea propunerilor pentru actualizarea PUG.

Contribuțiile pot fi transmise electronic sau pot fi depuse direct la sediul primăriei. Este o oportunitate valoroasă pentru toți cetățenii de a se asigura că vocea lor este auzită și că viitorul comunei Cristian este modelat de mâinile celor care o locuiesc.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la conținut
PCC

FREE
VIEW