Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Plan de acțiuni – zona turistică

Primăria Comunei Cristian anunță planurile pentru dezvoltarea și revitalizarea zonei turistice și de agrement Varniță – Lac Măgurele/Lunca Gării – Dorobeiul. Acest proiect vizează transformarea regiunii într-un centru vibrant de recreere și turism, ce va contribui substanțial la dinamizarea economiei locale și la îmbunătățirea calității vieții rezidenților și vizitatorilor.

Planul de Acțiune pentru Zona Turistică și de Agrement:

1. Reabilitarea Spațiilor Naturale:

 • Lacul Măgurele va beneficia de lucrări de decolmatare, deutrofizare și amenajare pentru activități de picnic și camping.
 • Pădurea de stejari seculari va fi inclusă în circuitele turistice, valorificându-se astfel patrimoniul natural al zonei.
 • Implementarea unui parc dendrologic, în colaborare cu instituții de cercetare pentru mediu, pentru a expune biodiversitatea floristică locală.

2. Crearea unui Parc Tematic Regional:

 • Dezvoltarea unui parc tematic care va include atracții cum ar fi trasee de aventură, tiroliană, un traseu de bob de agrement, amfiteatru în aer liber pentru spectacole și concerte, facilitând astfel interacțiunea și conectarea socială.

3. Infrastructura de Acces și Conectivitate:

 • Îmbunătățirea accesibilității în zona turistică prin construirea de noi căi de acces, inclusiv o nouă gară pentru facilitarea accesului cu trenul și conexiuni pietonale și velo cu localitățile învecinate, inclusiv Poiana Brașov și Râșnov.
 • Amenajarea promenadei Lunca Gării și a pistelor de biciclete, care vor lega Cristianul de Râșnov și Brașov, creând o rețea integrată de trasee pentru drumeții și ciclism.

4. Valorificarea Patrimoniului Cultural și Arheologic:

 • Marcarea și promovarea siturilor arheologice în colaborare cu autoritățile competente pentru a atrage vizitatori interesați de istoria și cultura zonei.
 • Organizarea și promovarea de evenimente tematice și festivaluri care să reflecte caracterul unic al comunei Cristian.
  • 5. Proiecte Complementare:

   • Dezvoltarea infrastructurii de sprijin, inclusiv spații de cazare turistică și facilități sanitare în zonele intens folosite.
   • Realizarea materialelor promoționale și informativ-turistice care să cuprindă informații detaliate despre atracțiile locale și traseele turistice.

   Aceste inițiative vor transforma zona Varniță – Lac Măgurele într-un pol de atracție turistică de importanță națională, stimulând astfel turismul local și regional, și contribuind la dezvoltarea durabilă a comunei Cristian. Primăria Cristian se angajează să asigure implementarea eficientă a acestui plan ambițios, colaborând cu toți stakeholderii implicați pentru a realiza viziunea de a face din Cristian un loc mai vibrant și mai ospitalier pentru toți.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la conținut
PCC

FREE
VIEW