Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Primăria și voluntarii, în sprijinul persoanelor aflate în dificultate

Stimați concetățeni,

Începând de luni, 30 martie, Primăria Cristian alături de o echipă de voluntari vine în sprijinul persoanelor aflate în dificultate în această perioadă. Voluntarii le vor ajuta făcând cumpărăturile produselor de strictă necesitate în locul lor (alimente de bază, medicamente), iar livrarea se va face cel târziu adfoua zi. Persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, care nu au aparținători sau aparținătorii se află în imposibilitatea de a oferi ajutor, trebuie doar să sune la numerele de telefon puse la dispoziție de Primărie și să solicite ajutor. Pentru că suntem o comunitate unită, vom încerca să soluționăm toate cererile folosind resursele din comuna noastră, astfel susținându-ne unii pe alții ca o familie.

Numerele de telefon sunt:  0722 215 552 și 0799 099 612, între orele 09.00-19.00.

Persoanele care beneficiază de servicii de voluntariat sunt:

a)            Persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, care nu au aparținători sau aparținătorii se află în imposibilitatea de a oferi ajutor (se află în carantină sau izolați la domiciliu, de exemplu) pentru a le asigura minimum necesar pentru existența zilnică

b)            Persoanele care se află pe lista de asistență socială, indiferent de vârstă, pentru cumpărături de strictă necesitate

c)            Persoanelor aflate pe lista de izolare

d)            Persoanelor aflate în carantină

e)            Alte situații deosebite care necesită sprijin în situația de urgență dată, în măsura posiblităților.

De asemenea, Primăria va distribui mese calde gratuite la prânz persoanelor cu nevoi speciale care nu primesc alte forme de ajutor din partea instituției și nu au aparținători. Persoanele sunt selectate cu ajutorul Compartimentului de Asistență Socială.

Chiar de mâine, echipa de voluntari va primi echipamentele necesare și va începe primele livrări, urmând ca de luni să fie complet operațională. Totodată, tot mâine vor fi livrate și primele mese calde.

Nu uitați, rămâneți în case pentru a vă proteja pe dumneavoastră, pe cei dragi și întreaga comunitate!

Gicu Cojocaru

Primar, Președinte al Comitetului Local pentru Situații de Urgență

0 Comments

There are no comments yet

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la conținut
PCC

FREE
VIEW