Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Asistența Socială în contextul Covid 19

Având în vedere contextul epidemiologic din țară, compartimentul de Asistență Socială al Primăriei Cristian informează comunitatea cristoloveană că din data de 16.03.2020 personalul din domeniul social trebuie contactat mai întâi telefonic la numărul 0760280090 sau e-mail social@primariacristian.ro, pentru îndrumare si consiliere socială.
Aceste mențiuni sunt necesare, având în vedere faptul că am fost informați că activitatea cu publicul la nivelul serviciilor funcționale ale DGASPC Brașov se limitează la intervalul orar 10:00-12:00, în fiecare zi, de luni până vineri, iar în perioada 11-31 martie, activitatea de evaluare a persoanelor (copii și adulți) în vederea încadrării în grad de handicap se va desfășura doar pentru cazurile urgente (dosarele aflate la limita celor 60 de zile impuse de legislație pentru încadrarea în grad de handicap, dosarele de reîncadrare în cazul certificatelor care expiră până pe 31 martie, dosarele unde au fost transmise deja programări pentru evaluare).
În conformitate cu dispozițiile ANDPDCA, părinții sau reprezentanții legali ai copiilor pot transmite actele scanate pentru reînnoirea certificatelor de încadrare în grad de handicap. Acolo unde părinții nu au acces la internet, pot solicita transmiterea electronică a acestor documente la serviciile publice locale de asistență socială din cadrul primăriilor de domiciliu.
De asemenea, activitatea DGASPC Brasov cu publicul la ghișeele pentru eliberarea biletelor gratuite de călătorie interurbană, a legitimațiilor de călătorie urbană, a cardurilor europene pentru dizabilitate, a voucherelor pentru dispozitivele asistive, a rovinietelor, a acordurilor pentru indemnizație sau asistent personal se limitează la intervalul orar 10:00-12:00, în fiecare zi, de luni până vineri.
Rugăm ca, în această perioadă, să se folosească in primă fază, mijloacele de comunicare la distanță: email, telefon, putând astfel să vă indrumăm pas cu pas, în funcție de situația dumneavoastră socială.
Compartiment Asistență Socială al Primăriei Cristian
Asistent Social Principal Daniela Lupu
Consilier Denisa Boltres

0 Comments

There are no comments yet

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la conținut
PCC

FREE
VIEW