Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Comuna Cristian mai face un pas înainte în direcția dezvoltării durabile în mod responsabil!

Pentru a se încadra în obiectivele strategiei naționale de conservare și promovare a identităților locale, Consiliul Local Cristian a aprobat în ședința din 05.03.2020 recomandprile cuprinse în GHIDUL DE ARHITECTURĂ pentru încadrarea în specificul local din mediul rural – zona cu influență săsească, realizat cu sprijinul Ordinul Arhitecților din România,  pentru a fi transpuse în regulamentele urbanistice aferente dezvoltărilor viitoare.

Cristianul face parte din arealul localităților cu influențe arhitectonice săsești,  o zonă ce reprezintă 4% din teritoriul geografic al României.  Este un element major de identitate locală în context, atât național, cât și european, iar promovarea și valorificarea specificului satului Cristian vor aduce beneficii importante comunității, sporind atractivitatea și competitivitatea localității. 

Identitatea unei localități este dată și de specificul său, de caracteristicile sale unice, iar Consiliul Local Cristian dorește să asigure dezvoltarea teritorială a Comunei Cristian în acord cu potențialul  economic, social, cultural și teritorial ale acesteia și mai ales cu aspirațiile cristolovenilor.

Ghid de arhitectură pentru încadrarea în specificul local din mediul rural – zona cu influență săsească

1 Comment

  • Cristianul este locul în care poveștile prind viață.Imi amintesc podurile de lemn și drumurile pietruite pe care le-am traversat pentru a merge la școală,la biserică sau la bunici.
    Îmi amintesc câmpurile cultivate și ciurda de vaci interminabilă care se întorcea de la păscut trecând prin fața casei bunicilor.
    Mergeam cu bunicul meu peste tot.Era o altă lume in care am învățat valoarea vieții și a traiului.Mergeam cu sacii de grâu și porumb la moară, micuță fiind,bunicul mă punea pe grămadă de saci din căruțul său pe 2 roți și cu mâner de fier.De pe acel căruț am văzut tot Cristianul ,iar când treburile erau gata ne opream la una din cârciumele satului unde îmi primeam și eu răsplata, un suc la pahar cu sifon și sirop,o eugenie sau ceva bombonele .
    Cristianul de azi este demn de apreciat,fiind o localitate modernă ,foarte bine îngrijită iar investițiile își pun amprenta într-un mod foarte pozitiv.
    Când vorbim despre Cristian,vorbim despre sufletul nostru, despre casa noastră,despre vecini și despre amintiri nemuritoare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la conținut
PCC

FREE
VIEW