Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Ce însemnă STAREA DE URGENȚĂ decretată de președinte pentru dumneavoastră?

Serviciile medicale pentru tratarea coronavirus (COVID-19) și complicațiilor acestora se acordă tuturor persoanelor aflate pe teritoriu României și se suportă de către statul român.

Se vor stabili măsuri de sprijinire a persoanelor izolate la domiciliu, măsuri care vor fi puse în aplicare de primărie și decontate din bugetul local și bugetul Ministerului Sănătății.

Angajații și familiile acestora din sectoarele de activitate afectate sau oprite total sau parțial, vor beneficia de măsuri de protecție socială acordate de Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Acolo unde este posibil, pentru protecția dumneavoastră și a celorlalți angajați, angajatorul poate dispune munca la domiciliu sau telemunca.

Pe durata stării de urgență, Primăria Cristian își prioritizează activitatea cu publicul în funcție de urgență și respectând condițiile de protecție.

Se menține valabilitatea documentelor eliberate de Primăria Cristian care expiră pe perioada stării de urgență.

Se pot plafona prețurile la medicamente, alimente de strictă necesitate, energie electrică și termică, gaze, apă, salubritate, carburanți, în limita prețului mediu din ultimele 3 luni înaintea decretării stării de urgență.

Pe durata stării de urgență, cursurile din toate unitățile de învățământ se suspendă.

Funcție de evoluția infectării cu COVID-19, se poate limita sau interzice circulația vehiculelor și a persoanelor.

Se pot închide granițele dacă acest lucru permite încetinirea sau stoparea răspândirii coronavirus COVID-19.

Se pot închide temporar restaurante, hoteluri, cafenele, cluburi, cazinouri, sedii ale asociațiilor și ale altor localuri publice.

Se impune izolarea și carantina persoanelor provenite din zonele de risc, precum și a celor care iau contact cu acestea, măsuri de carantinare asupra unor clădiri, localități sau zone geografice.

Dragi concetățeni, protejați-vă prin măsuri de igienă personală, evitați călătoriile dacă nu sunt imperios necesare și evitați spațiile aglomerate!

0 Comments

There are no comments yet

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la conținut
PCC

FREE
VIEW