Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Cristian – Campus educațional

Administrația locală din Cristian reafirmă angajamentul său față de investițiile în educație și față de furnizarea de resurse educaționale de cea mai înaltă calitate pentru tinerii din Cristian. Viziunea noastră este aceea de a facilita accesul la un învățământ superior, de a încuraja excelența academică și de a modela lideri și cetățeni responsabili pentru societatea noastră.

Proiectul de a construi o nouă școală cu clasele 1-8, complete cu o sală multifuncțională și dotări educaționale de ultimă generație, a fost declarat eligibil pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Acest proiect este parte a unui apel de construire și dezvoltare a unei rețele pilot de școli verzi, înliniindu-se cu obiectivele de sustenabilitate și inovație educațională la nivel național și european.

Acest nou proiect reprezintă un pas înainte în strategia actualei administrații de a pune educația pe primul loc, o continuare firească a succesului înregistrat prin recenta inaugurare a unei noi grădinițe și demararea construcției unei noi creșe în Cristian. Planul este de a crea un adevărat campus educațional, un spațiu modern unde elevii vor beneficia de un mediu de învățare ce îmbină tehnologia, natura și pedagogia progresivă.

Noua școală va fi echipată cu tehnologie de învățare interactivă, laboratoare de știință și IT, spații dedicate artei și culturii, precum și o sală multifuncțională pentru activități sportive și evenimente comunitare. Fiecare detaliu este proiectat cu gândul la a oferi o educație de calitate, care să pregătească copiii pentru provocările viitorului.

Noua școală verde va contribui semnificativ la profilul educațional al comunei și va oferi oportunități de învățare care să depășească standardele convenționale. Va fi un loc unde elevii se vor dezvolta nu doar intelectual, dar și social și emoțional, într-un mediu ce promovează sănătatea și bunăstarea.

Aceste demersuri reflectă nu doar o promisiune îndeplinită, ci și o investiție într-un viitor mai luminos pentru comunitatea noastră. Așteptăm cu nerăbdare zilele când ușile noii școli se vor deschide, și vom vedea cum această instituție va deveni un etalon în domeniul educațional la nivel local și național.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la conținut
PCC

FREE
VIEW