Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Digitalizarea bibliotecii din Cristian

În contextul unei lumi în care tehnologia și digitalizarea capătă un rol tot mai important, județul Brașov se distinge prin unul dintre cele mai ambițioase proiecte de modernizare a infrastructurii educaționale. Este cu mândrie și entuziasm că vă aducem la cunoștință că proiectul intitulat „Transformarea bibliotecilor din județul Brașov în noduri digitale pentru educație și cultură” a fost selectat pentru finanțare, obținând un remarcabil scor de 93/100.

Acest proiect de avangardă, cu un buget total de 20.174.296 lei, se bucură de un sprijin substanțial din partea Planului Național de Redresare și Reziliență, care a alocat o finanțare nerambursabilă de 12.755.188 lei. Procesul de implementare este pe cale de a începe, cu semnarea contractului de finanțare prevăzută pentru primele luni ale anului 2024 și finalizarea anticipată în iunie 2026.

Comuna Cristian se aliniază la această inițiativă grandioasă prin redefinirea și echiparea bibliotecii locale cu tehnologie de ultimă oră. Proiectul transformă acest spațiu într-un pol educativ, cultural și digital, devenind un punct de referință pentru întreaga comunitate în materie de acces la informație și dezvoltarea abilităților digitale.

Redefinirea celor 30 de biblioteci din județ ca hub-uri digitale inaugurează o nouă eră pentru accesul la informație, transformând modul tradițional de învățare și diseminare a cunoașterii. Elevi, studenți, profesioniști și seniori vor avea acces la programe inovative care vor stimula dobândirea de competențe digitale vitale în era modernă.

„Stăm pe pragul unei transformări radicale în ceea ce privește accesul la cunoaștere și educație. Biblioteca comunei Cristian va transcende rolul său clasic, devenind un centru de excelență digitală și inovație, apt să răspundă necesităților educative dinamic și versatil ale societății noastre”, a exprimat Gicu Cojocaru, edilul comunei Cristian.

Este un proiect care nu doar că va întări competențele digitale ale locuitorilor, dar va și accelera procesul de incluziune digitală, având un impact profund și durabil asupra dezvoltării personale și profesionale a întregii regiuni.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la conținut
PCC

FREE
VIEW