Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Extinderea și îmbunătățirea sistemului de monitorizare pentru apă potabilă

Recent, s-au încheiat lucrările de reparație la camera de captare a izvoarelor din zona Dorobeiul, unde s-a înlocuit conducta veche de aducțiune din beton și oțel cu una nouă din PEHD Ø160 Pn10. Aceasta a fost o parte vitală a proiectului, garantând astfel o alimentare mai sigură și mai eficientă cu apă. În plus, instalația hidraulică din camera rezervorului de apă potabilă, cu o capacitate de 80 m³, a fost complet reînnoită, sporind fiabilitatea întregului sistem de distribuție a apei.

În paralel, Primăria a extins și îmbunătățit sistemul de monitorizare pentru apa potabilă, trecând la o tehnologie avansată de tip SCADA. Acest sistem modern permite monitorizarea în timp real a întregului proces, de la izvoare, foraje, stația de tratare, până la rezervoarele de înmagazinare. Cu ajutorul tehnologiei SCADA, gestionarea apei potabile devine mai eficientă, reducând erorile umane și permițând operarea de la distanță prin comenzi simple, direct de pe dispozitive mobile.

Aceste îmbunătățiri sunt parte a unui plan mai larg de dezvoltare a infrastructurii locale, reflectând dedicația administrației de a asigura standarde înalte de trai pentru comunitatea din Cristian. Finanțarea acestor proiecte a fost posibilă datorită sprijinului constant al Consiliului Local și al Primăriei Cristian, care continuă să investească în proiecte ce contribuie semnificativ la bunăstarea locală.

Pe lângă aceste realizări, este în curs de contractare un proiect de reabilitare a căminelor de apă, executat de Societatea Dorobeiul SRL. Cristian, care va include lucrări de reabilitare pentru a facilita sectorizarea rețelei de apă în timpul intervențiilor. Aceasta este etapa I pentru zona – Partea stângă DN73 sens Brașov-Râșnov – și reprezintă un pas important în asigurarea unei gestionări eficiente a resurselor de apă în timpul lucrărilor de întreținere.

Toate aceste eforturi subliniază angajamentul administrației Cristian de a oferi servicii publice de calitate și de a îmbunătăți continuu infrastructura comunei pentru un viitor mai sustenabil și mai prosper pentru toți locuitorii săi.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la conținut
PCC

FREE
VIEW