Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Linia 110, Brașov-Cristian, a devenit funcțională

De la 1 ianuarie 2019 au plecat spre Cristian primele autobuze RATBV. Acestea vor circula între capetele de linia Bartolomeu – stadionul Municipal, respectiv strada Nisipului, din cartierul Tineretului din Cristian, pe un traseu de 22 de kilometri.

„Linia 110, Brașov-Cristian, a devenit funcțională începând din prima zi a lui 2019. O echipă formată din consilieri, angajați ai Primăriei și primarul Gicu Cojocaru au făcut prima călătorie pe nou înființata rută, pe care toți cristolovenii o pot folosi începând de azi. Un an nou plin de bucurii și realizări tuturor! La mulți ani!”, a transmis Primăria Cristian.

Potrivit calculelor realizate, durata unei călătorii între cele două capete de linie este de 30 de minute pe fiecare sens de deplasare, astfel că și frecvența trecerilor prin stații va fi de 30 sau 60 de minute, în funcție de momentul efecturării cursei- respectiv la orele de vârf sau în afara acestora. În zilele lucrătoare, în intervalele orare 5.20 – 8.00 și 12.00 – 19.00, autobuzele vor circula la fiecare 30 de minute, iar în restul timpului va circula o mașină pe oră. Sâmbăta și duminica frecvența de circulație va fi de 60 de minute, pe tot parcursul zilei. În toate stațiile de pe traseu, dar și pe site-ul societății RATBV S.A., în secțiunea „Trasee și orare” vor fi postate afișe cu graficele de circulație.

Prețul unei călătorii pe ruta Cristian – Brașov sau retur va fi de 2,5 lei, cu mențiunea că, odată ajunși în Brașov, călătorii își pot continua călătoria cu alte mijloace de transport ale RATBV S.A., până la epuizarea perioadei de 50 de minute de valabilitate.

Pentru continuarea călătoriei după cele 50 de minute este necesară repetarea validării cardului. Potrivit Planului Tarifar, prețul unui abonament lunar personalizat va fi 85 de lei/lunar, iar al unuia nenominalizat va fi de 128 de lei.

Titlurile de călătorie (cardurile de transport) se vor putea achiziționa din două puncte de vânzare, unul situat în capătul de linie Stadionul Municipal, iar celălalt în Cristian, pe strada Lungă nr. 94. RATBV a instalat în centrul comunei o cabină de vânzare/încărcare a cardurilor de călătorie. Pe cardurile de călătorie se vor putea încărca atât abonamente pentru Cristian, cât și abonamente pentru Brașov sau „portofele electronice”, opțiune ce permite încărcarea unei anumite sume de bani. Intervalul de valabilitate de la validare este de 50 de minute, fiind permisă continuarea călătoriei în acest interval de timp pe raza municipiului Brașov. Această facilitate este permisă exclusiv pe sensul de deplasare Cristian – Brașov.

Pentru traseul 110, Brașov – Cristian, nu vor exista bilete pe hârtie și nu se va putea plăti la șofer

Conducerea RATBV a anunțat că „achitarea prețului călătoriei se va face exclusiv prin intermediul cardurilor de călătorie, a căror validare este obligatorie la fiecare urcare într-un mijloc de transport în comun, indiferent dacă este în Brașov sau Cristian sau prin aplicația „24 pay”. Este obligatorie validarea cardului de călătorie chiar dacă este încărcat cu un abonament, acest lucru permițând RATBV S.A., printre altele, conturarea clară a numărului de pasageri din autobuze, în vederea alocării unui număr suficient de autobuze“.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la conținut
PCC

FREE
VIEW