Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Modificări importante în acordarea facilităților de transport pentru elevii din Comuna Cristian

Consiliul Local Cristian a adoptat recent Hotărârea Nr. 112 din 28.09.2023, prin care se modifică facilitățile de transport acordate elevilor din comuna Cristian. Această hotărâre vine în sprijinul accesului la educație și asigură gratuitatea la serviciul public de transport local și metropolitan pentru elevii din învățământul preuniversitar acreditat/autorizat.

Începând cu data de 1 octombrie 2023, elevii din comuna Cristian vor beneficia de noi facilități pentru utilizarea mijloacelor de transport public local operate de societatea RATBV SA. Hotărârea vizează o mai bună adaptare la nevoile elevilor, oferindu-le acestora posibilitatea de a se deplasa gratuit între domiciliu și instituțiile de învățământ la care sunt înmatriculați.

Facilitățile acordate sunt structurate astfel:

  • Elevii cu domiciliul în Municipiul Brașov, înmatriculați în unitățile de învățământ din municipiu, vor beneficia de „Abonament lunar URBAN”, valabil în Brașov.
  • Elevii cu domiciliul în alte UAT-uri membre ale Asociației Metropolitane pentru Dezvoltare Durabilă a Transportului Public Brașov, înmatriculați în unități de învățământ din aceeași UAT sau în Municipiul Brașov, vor beneficia de „Abonament lunar PERIURBAN” sau „Abonament lunar METROPOLITAN”, în funcție de locul de studiu.
  • Elevii din UAT-uri externe Asociației, dar înmatriculați în unități din UAT-uri membre, pot obține abonamente gratuite, adecvate nevoilor lor de transport, conform declarațiilor pe proprie răspundere.

Pentru a accesa aceste facilități, elevii trebuie să se prezinte la Centrele de vânzare și reîncărcare carduri ale RATBV SA, având asupra lor documentele necesare: carnetul de elev vizat pentru anul școlar în curs, cardul național de elev sau adeverință de la unitatea de învățământ, și un act de identitate valid.

Această inițiativă reflectă angajamentul Consiliului Local Cristian de a sprijini educația și de a facilita accesul la resursele educaționale pentru toți elevii din comuna Cristian, consolidând în același timp parteneriatul cu RATBV SA pentru a asigura un serviciu de transport eficient și adaptat nevoilor comunității.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la conținut
PCC

FREE
VIEW