Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Progrese infrastructură apă

Primăria Comunei Cristian informează locuitorii că a realizat progrese semnificative în modernizarea și extinderea infrastructurii de apă și canalizare, un pas esențial pentru asigurarea unui serviciu eficient și de înaltă calitate pentru toți cetățenii.

S-au efectuat lucrări ample pentru îmbunătățirea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, inclusiv instalarea de noi racorduri de apă potabilă de la Compania de Apă Brașov, care funcționează ca sistem de rezervă, garantând continuitatea serviciului chiar și în cazul apariției unor avarii la rețeaua locală. În plus, s-au înlocuit conductele vechi cu unele noi, din polietilenă, pe străzile Preot V. Popa, Ghe. Doja și Vulcanului Covexim, și s-a prelungit rețeaua pe strada 1 Mai.

Importante pentru securitatea comunității, hidranții subterani au fost înlocuiți cu modele supraterane mai accesibile, iar zonele de protecție sanitară ale forajelor au fost împrejmuite pentru a preveni contaminările. S-a instalat și o pompă submersibilă nouă pentru forajele existente, îmbunătățind astfel capacitatea de furnizare a apei.

Pe lângă aceste îmbunătățiri, Strada Lungă, coloana vertebrală a comunei, a trecut printr-un proces extensiv de modernizare. S-au repoziționat căminele de canalizare, au fost îngropate cablurile electrice și s-au realizat extensii ale rețelelor de apă și canalizare, parte din eforturile continue de dezvoltare urbană susținută de fondurile PNDL.

Pentru a susține cererea crescută de apă, administrația a achiziționat și pus în funcțiune o stație modernă de filtrare, dedurizare și clorinare a apei potabile, complet automatizată, care a îmbunătățit semnificativ calitatea apei distribuite în comunitate. Acest sistem avansat, alături de noile bazine de stocare a apei, asigură nu doar calitate, dar și capacitatea de a răspunde eficient nevoilor locuitorilor.

Aceste inițiative reflectă angajamentul continuu al Primăriei Comunei Cristian de a îmbunătăți și de a extinde infrastructura locală, punând bazele pentru un viitor sănătos și sustenabil pentru toți membrii comunității. Mulțumim cetățenilor pentru înțelegere și sprijin în timpul realizării acestor lucrări vitale.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la conținut
PCC

FREE
VIEW