Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Progrese infrastructură energetică

Primăria Comunei Cristian informează locuitorii despre ultimele progrese în ceea ce privește infrastructura energetică a localității, un pas important către modernizarea și eficientizarea consumului de resurse energetice la nivel comunal.

Localitatea beneficiază de transformatoare racordate la sistemul național de electricitate prin cabluri de 20kV, asigurând astfel o alimentare stabilă și de încredere pentru toți consumatorii. În plus, majoritatea locuințelor din Cristian sunt dotate cu branșamente aeriene, iar sistemul de iluminat public a fost extins și modernizat, crescând nivelul de siguranță pe timp de noapte pe străzile comunei.

Conștientă de necesitatea unei gestionări eficiente a resurselor și a protejării mediului, administrația locală subliniază importanța izolării termice a clădirilor. Această măsură nu doar că va reduce semnificativ consumul energetic necesar încălzirii, dar va preveni și deteriorarea construcțiilor datorată fenomenului de îngheț-dezgheț.

Cadrul programatic 2021-2027 aduce vești bune, cu finanțări disponibile pentru orașe verzi, inclusiv inițiative Smart City. Cristianul își propune să exploateze aceste oportunități pentru a folosi energii regenerabile, precum energia solară sau biomasă, contribuind astfel la protecția mediului și la creșterea sustenabilității locale.

Pe lângă energia electrică, Cristianul este bine dotat și în ceea ce privește alimentarea cu gaze, având o conductă de transport pe direcția Ghimbav-Poiana Brașov și o stație de reglare a presiunii, ce asigură o distribuție eficientă pentru majoritatea străzilor din localitate.

În concluzie, Primăria Comunei Cristian continuă să investească în îmbunătățirea infrastructurii energetice, susținând proiecte care nu doar că îmbunătățesc calitatea vieții locuitorilor, dar contribuie și la un viitor mai verde și mai durabil pentru comunitate.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la conținut
PCC

FREE
VIEW