Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Referitor la sesizările primite cu privire la mirosurile resimțite în zilele acestea de către locuitorii comunei

Vă comunicăm că acestea se datorează activităților de fertilizare a terenurilor agricole din Comuna Cristian cât și din vecinătatea acesteia, lucrări care sunt efectuate în termenele specificat în  ORDINUL nr. 333/165/2021 privind aprobarea Codului de bune practici agricole pentru protecția apelor împotriva poluării cu nitrați proveniți din surse agricole, precum și a Programului de acțiune pentru protecția apelor împotriva poluării cu nitrați proveniți din surse Agricole, emis de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, publicat in Monitorul Oficial 754 din 03.08.2021.

Imediat după intrarea în vigoare a interdicțiilor de fertilizare a culturilor agricole se va putea trece la verificarea și sancționarea poluatorilor.

Mai jos regăsiți perioadele de interdicție pentru aplicarea pe teren a îngrășămintelor care sunt definite prin intervalul de timp în care cerințele culturii agricole față de nutrienți sunt reduse și când riscul de scurgere la suprafață este mare, acestea aplicându-se în funcție de zonă, respectiv:

ZonaÎnceput perioadă interdicțieSfârșit perioadă interdicție
Câmpie15 Noiembrie10 Martie
Deal10 Noiembrie20 Martie
Munte5 Noiembrie25 Martie
Sari la conținut
PCC

FREE
VIEW