Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Comuna Cristian investește în sănătatea elevilor săi: înființarea unui cabinet medical școlar nou

În data de 29 august 2023, Consiliul Local al Comunei Cristian a aprobat o decizie crucială pentru sănătatea și bunăstarea elevilor din comuna noastră. Prin Hotărârea Nr. 98, s-a decis înființarea unui cabinet medical școlar modern, care va funcționa în cadrul Grădiniței cu program prelungit ”Strumfii”. Această inițiativă subliniază angajamentul comunei noastre de a asigura accesul la îngrijire medicală de calitate pentru cei mai tineri membri ai comunității noastre.

Noul cabinet medical va fi echipat conform celor mai recente standarde, așa cum sunt specificate în Ordinul comun al Ministerului Sănătății și al Ministerului Educației nr. 438/4629/2021. Dotările vor include toate echipamentele necesare pentru a oferi servicii medicale de bază și pentru a interveni rapid în caz de urgențe. Finanțarea pentru această dotare va fi asigurată integral din bugetul local al Comunei Cristian, demonstrând astfel prioritizarea sănătății în agenda noastră administrativă.

Cabinetul va fi staffat cu un medic generalist/pediatric și doi asistenți medicali, toți cu normă întreagă. Acești profesioniști vor avea sarcina de a monitoriza și de a menține starea de sănătate a copiilor, oferind totodată educație pentru sănătate și prevenție. Ocuparea acestor posturi se va face în conformitate cu legislația în vigoare, asigurându-se astfel că numai candidați cu înalte calificări și dedicați vor fi selectați.

Această inițiativă este parte dintr-un efort mai larg de a îmbunătăți infrastructura educațională și de sănătate din comuna Cristian. Prin crearea acestui cabinet, ne asigurăm că fiecare copil are acces la îngrijiri medicale preventive și curative, contribuind semnificativ la un mediu școlar mai sigur și mai sănătos.

În concluzie, înființarea acestui cabinet medical școlar nu doar că va spori calitatea educațională prin integrarea serviciilor de sănătate direct în mediul școlar, dar va și crește gradul de confort și de siguranță pentru părinți, știind că copiii lor sunt în mâini bune în timpul orelor de curs. Comuna Cristian își reafirmă astfel angajamentul de a investi în viitorul său cel mai valoros: copiii săi.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la conținut
PCC

FREE
VIEW