Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Sprijin financiar semnificativ pentru Biserica Evanghelică Cristian

Consiliul Local al Comunei Cristian a adoptat în data de 29 august 2023, Hotărârea Nr. 97, care prevede acordarea unui sprijin financiar important pentru unitățile de cult religioase din localitate, în vederea susținerii și conservării patrimoniului cultural și spiritual al comunității.

Prin această hotărâre, se aprobă distribuirea unor sume din bugetul local pentru anul 2023 către Biserica Evanghelică Cristian, care va primi suma de 69.450,15 lei. Acești bani sunt destinați renovării clădirii Bisericii Evanghelice Fortificate, un simbol istoric și spiritual al comunei, precum și efectuării reparațiilor necesare la casa parohială.

Alocările financiare vor fi utilizate conform unei metodologii riguroase de decontare, anexate la contractul de finanțare, asigurându-se astfel transparența și eficiența utilizării fondurilor publice. Această inițiativă nu numai că sprijină conservarea și întreținerea locașurilor de cult, dar contribuie și la menținerea și promovarea valorilor spirituale și culturale ale comunității.

Primarul comunei Cristian și Consiliul Local își exprimă angajamentul ferm pentru sprijinirea continuă a unităților de cult și recunoaște rolul esențial pe care acestea îl joacă în coeziunea socială și în conservarea patrimoniului local. Aceste eforturi reflectă viziunea administrativă de a investi în toate aspectele care contribuie la bunăstarea și dezvoltarea comunei.

Această hotărâre este un exemplu al modului în care administrația locală poate contribui activ la îmbunătățirea și susținerea vieții comunitare, prin păstrarea și revitalizarea instituțiilor care stau la baza identității și coeziunii sociale. Primăria Cristian rămâne dedicată susținerii și promovării unui mediu comunitar vibrant și inclusiv.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la conținut
PCC

FREE
VIEW