Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Dispensarul a fost modernizat, extins și este funcțional de azi

„La dezbaterile publice organizate în vederea stabilirii priorităților pentru elaborarea bugetului local a fost votată ca urgentă de către locuitorii comunei reabilitarea dispensarului din centrul localității, iar administrația locală a ținut cont de dorința cristolovenilor. Autorizația de construire pentru acest obiectiv s-a emis în aprilie 2019. S-au desfășurat ample lucrări de reabilitare, consolidare, s-au înlăturat elementele parazitare de pe fațade, clădirea existentă s-a extins cu un volum nou și s-au recompartimentat spațiile existente. S-a realizat redistribuirea funcțiunilor dintr-un hol central către cabinetele specializate, iar extinderea adăpostește spațiile comune pentru așteptare, circulații, asigurând totodată legătura între cabinete”, spune Gicu Cojocaru, primarul comunei Cristian.

La subsol s-au amenajat spațiile tehnice necesare, s-a consolidat structura podului și s-a înlocuit învelitoarea. Suprafața construită a clădirii rezultate este de 479.35mp, iar cea desfășurată de 585,90mp, clădirea având o suprafața utilă de 512,25mp.

„Rezultatul demersurilor noastre este o clădire reprezentativă, utilă și funcțională care să răspundă nevoilor locuitorilor comunei noastre. Elementul de identitate al spațiului amenajat îl reprezintă o grădină interioară în zona sălii de așteptare care accentuează tranziția dintre exterior către interior,  aducând elemente ale peisajului natural din vecinătate înăuntru”, spune Mihaela Atănăsoaie, arhitectul șef al comunei.

Dispensarul dispune de două cabinete de medicină generală, sală tratamente, laborator de analize, cabinet de consultații psihologie, 3 cabinete stomatologice, 2 cabinete de consultații pediatrie, cu anexele necesare (vestiar, sterilizare, termometrizare, boxa filtru, izolator, grupuri sanitare diferențiate pe categorii de utilizatori, holuri și circulații).

Vreme de două săptămâni, pe pagina de Facebook a primărie, cetățenii au putut vota opțiunea preferate în ceea ce privește destinația viitoarelor spații din dispensarul nou renovat, care va fi dat în funcțiune în curând. 788 de cristoloveni au votat specialitățile sugerate de noi, după cum urmează: 25,8% pediatrie, 23,1% ecografie, 21,7% cardiologie, 13,3% diabet zaharat și boli metabolice, 9% endocrinologie. Au mai existat sugestii în legătură cu înființarea unui laborator de analize și a unui spațiu care să rezolve micile urgențe.

Cabinetul de stomatologie este deja funcțional chiar de azi, iar medicii de familie se vor muta și vor începe activitatea de mâine.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la conținut
PCC

FREE
VIEW