Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Lansarea Proiectului Național de Prevenție a Disparițiilor de Copii și Plecărilor Voluntare „Plecatul de acasă nu este o soluție”

În perioada 22 mai 2023 – 30 iunie 2024, Poliția Brașov, în parteneriat cu Asociația Telefonul Copilului, derulează proiectul național „Plecatul de acasă nu este o soluție”. Această inițiativă vizează creșterea gradului de conștientizare a riscurilor asociate cu plecările voluntare ale copiilor din familie și prevenirea disparițiilor de minori.

Scopul acestui proiect este de a educa și informa familiile și tinerii cu privire la problemele care pot conduce la decizia unui copil de a părăsi domiciliul. Plecările sunt adesea rezultatul unor neînțelegeri cu părinții, interdicții percepute ca nedrepte, sau chiar nevoia de a atrage atenția. Proiectul își propune să ofere alternative și soluții pentru gestionarea conflictelor și pentru sprijinirea emoțională a copiilor.

Activitățile proiectului includ organizarea de workshopuri, sesiuni de informare și distribuirea de materiale educative în școli și comunități. Poliția Brașov și Asociația Telefonul Copilului își unesc forțele pentru a oferi sprijin copiilor care întâmpină dificultăți în relaționarea cu adulții, prin linia de urgență dedicată 116 111 – Telefonul Copilului.

De asemenea, în cazul dispariției unui minor, este crucial ca adulții responsabili să sesizeze imediat autoritățile, apelând numărul unic de urgență 112 sau adresându-se celei mai apropiate unități de poliție. Informațiile detaliate privind ultima locație cunoscută a copilului, semnalmentele și orice alte detalii relevante sunt esențiale pentru eficiența eforturilor de căutare.

Prin acest proiect, Primăria Comunei Cristian și partenerii săi reafirmă angajamentul de a proteja copiii și de a asigura un mediu sigur pentru dezvoltarea lor. Invităm comunitatea să participe activ la aceste activități și să contribuie la crearea unui spațiu sigur pentru toți copiii.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la conținut
PCC

FREE
VIEW