Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Parteneriat cu biserica evanghelică

Într-o mișcare semnificativă pentru comunitatea locală, Consiliul Local al Comunei Cristian a aprobat, prin Hotărârea Nr. 119 din 28 septembrie 2023, încheierea unui Contract de Comodat cu Biserica Evanghelică C.A Cristian. Contractul prevede transmiterea cu titlu gratuit a dreptului de folosință asupra imobilului cunoscut sub denumirea de „Sala de Nunți”, situat pe strada Morii nr. 3, pentru o perioadă de 15 ani.

Imobilul, cu o suprafață totală de 4.795 mp, dintre care 815,40 mp reprezintă suprafața construită a clădirii principale și anexelor, este înscris în C.F. Cristian 103112, nr. top. 363, 364. Acesta va fi transformat într-un Cămin Cultural care să servească nevoilor comunității locale, facilitând organizarea de evenimente culturale, sociale și educaționale, care să aducă împreună rezidenții comunei.

Această colaborare între Primăria Cristian și Biserica Evanghelică C.A. Cristian reflectă un efort comun de a valorifica patrimoniul comunal în scopul beneficiului public. Transformarea „Sălii de Nunți” într-un Cămin Cultural va permite comunei să ofere un spațiu multifuncțional destinat întăririi legăturilor comunitare și promovării tradițiilor și valorilor locale.

Continuând demersul de colaborare benefică pentru comunitate, Consiliul Local al Comunei Cristian a aprobat extinderea Contractului de Comodat cu Biserica Evanghelică C.A Cristian, printr-o hotărâre recentă. Această extensie include preluarea cu titlu gratuit a dreptului de folosință pentru mai multe imobile cu destinații educaționale esențiale: o școală și o grădiniță, pentru o perioadă de 15 ani.

Concret, contractul acum extins vizează imobilele înscrise în CF nr. 105880 Cristian, nr. top 430, cu o suprafață de 97 mp, destinată funcționării unei școli, și CF nr. 105881 Cristian, nr. top 105881, cu o suprafață de 1.242 mp, pentru grădiniță. De asemenea, sunt incluse în acest parteneriat spațiile din CF nr. 106596 Cristian, cu o suprafață de 746 mp și CF nr. 105144 Cristian, cu o suprafață de 2.541 mp, ce vor servi tot scopurilor educaționale.

Primăria Cristian își exprimă entuziasmul pentru acest proiect și este încrezătoare că această inițiativă va aduce o contribuție semnificativă la calitatea vieții culturale din comuna Cristian. De asemenea, invităm toți locuitorii să participe activ la evenimentele care vor fi organizate în noul Cămin Cultural, consolidând astfel sentimentul de comunitate și apartenență.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la conținut
PCC

FREE
VIEW