Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Parteneriat transfrontalier pentru sprijinirea copiilor: Comuna Cristian și Satul Trebisăuți, Raionul Briceni, Republica Moldova

În data de 29 august 2023, Consiliul Local al Comunei Cristian a aprobat o inițiativă semnificativă de cooperare internațională, marcând un nou capitol în relațiile de vecinătate și solidaritate transfrontalieră. Prin Hotărârea nr. 102, s-a decis încheierea unui Acord de Finanțare cu satul Trebisăuți, raionul Briceni, din Republica Moldova, pentru realizarea unui proiect esențial comunităților: „Complex de joacă pentru copiii din satul Trebisăuți”.

Proiectul, planificat să se desfășoare între 20 septembrie și 20 decembrie 2023, vizează construcția unui complex de joacă modern și sigur pentru copiii din Trebisăuți, contribuind astfel la crearea unui mediu propice pentru dezvoltarea și divertismentul tinerilor. Valoarea totală a finanțării proiectului este de 64.946,50 RON, echivalentul a 259.786 lei moldovenești. Contribuția comunei Cristian se ridică la 58.696,50 RON (234.786 lei MDL), iar cea a satului Trebisăuți la 6.250 RON (25.000 lei MDL).

Acest parteneriat nu numai că fortifică legăturile dintre cele două comunități, dar subliniază și angajamentul Comunei Cristian pentru sprijinirea dezvoltării regionale și internaționale. Prin aceste eforturi, ambele comunități demonstrează o viziune comună asupra importanței sprijinului reciproc și a îmbunătățirii calității vieții copiilor.

Primarul comunei Cristian, în colaborare cu autoritățile din Trebisăuți, va supraveghea îndeaproape progresul lucrărilor, asigurându-se că toate resursele sunt folosite eficient pentru a oferi cel mai bun rezultat posibil. Sumele necesare vor fi alocate la rectificarea bugetului din luna septembrie 2023, conform planurilor stabilite.

Această inițiativă reflectă valorile noastre comune de solidaritate și cooperare și reprezintă un exemplu pozitiv de cum comunitățile pot colabora pentru a aduce schimbări semnificative în viețile cetățenilor lor. Mulțumim tuturor celor implicați pentru devotamentul și sprijinul acordat acestui proiect nobil.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la conținut
PCC

FREE
VIEW