Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Plan de acțiuni – O nouă zonă industrială

Primăria Comunei Cristian are plăcerea de a prezenta un plan ambițios pentru dezvoltarea unei noi zone industriale DN73 – DN73B către Ghimbav. Acest plan reprezintă un pas major în direcția transformării acestui spațiu într-un centru economic de importanță regională, menit să valorifice pe deplin oportunitățile generate de infrastructura de transport de interes național, inclusiv autostrada Comarnic – Brașov și aeroportul Ghimbav.

1. Infrastructura de Transport și Accesibilitate:

  • Realizarea unui drum expres între aeroport și DN73G și modernizarea legăturilor rutiere între DN73B și acest nou drum expres, inclusiv construcția a două poduri peste râul Ghimbășel.
  • Implementarea stațiilor de transport în comun pentru a integra zona în rețeaua metropolitană de mobilitate.

2. Dezvoltarea Infrastructurii Edilitare:

  • Extinderea și modernizarea rețelelor de apă și canalizare pentru a susține noile dezvoltări comerciale și industriale.
  • Asfaltarea și iluminarea publică a noilor drumuri, împreună cu crearea spațiilor verzi, pentru a îmbunătăți estetica și funcționalitatea zonei.

3. Promovarea Investițiilor și Parteneriatelor:

  • Crearea unui mediu propice pentru investițiile inovative prin lobby și parteneriate strânse cu Camera de Comerț și Industrie, municipiul Brașov, Consiliul Județean și orașul Ghimbav.
  • Atracția de investiții greenfield care să conducă la dezvoltarea de facilități de producție de mari dimensiuni, beneficiind de facilități acordate de autorități sub formă de ajutor de stat.

4. Protecția și Utilizarea Responsabilă a Terenurilor:

  • Reglementarea utilizării terenurilor prin planuri de utilizare zonale pentru a evita dezvoltările haotice și a asigura o dezvoltare armonioasă și sustenabilă.
  • Conservarea activităților agricole tradiționale cât este posibil și integrarea acestora în peisajul economic al zonei.

5. Beneficii pentru Comunitate și Mediu:

  • Crearea de locuri de muncă aproape de casă pentru locuitorii Cristianului, reducând astfel necesitatea navetei și impactul acesteia asupra mediului.
  • Dezvoltarea responsabilă și sustenabilă care să respecte și să valorifice resursele naturale și peisajul local.

Aceste acțiuni sunt concepute pentru a transforma zona cuprinsă între DN73 – Ghimbav într-un hub economic vibrant, cu un impact pozitiv asupra întregii regiuni. Primăria Cristian este dedicată realizării acestei viziuni, cu o angajare fermă către dezvoltarea economică, socială și ambientală a comunei noastre.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la conținut
PCC

FREE
VIEW