Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Stejarii Seculari

Stejarii seculari din Cristian reprezintă ultima rămășiță a unei vechi păduri ce se întindea în această zonă a Țării Bârsei, de aici provenind și simbolul care se afla pe stema Cristianului. Se pare acești stejari seculari ar avea o vârstă cuprinsă între 400 și 600 de ani și sunt subiect de cercetare și analiză științifică.

Rezervația Stejarii Seculari Cristian reprezintă, pe lângă faptul că este una dintre principalele atracții turistice ale localității noastre, un element de statornicie în istoria comunității noastre. De mai bine de jumătate de secol acești stejari sunt martorii existenței noastre și urmăresc în tăcere povestea noastră. Acești arbori minunați au trecut peste toate fenomenele naturale extreme, au plâns distrugerile provocate de numeroasele războaie ale istoriei, au scăpat de prăpădul erei industrializării forțate din perioada comunistă, rezistă dezvoltării imobiliare actuale și nu în ultimul rând au asigurat hrană animalelor sălbatice și domestice.

De-a lungul vremii și-au căpătat respectul și admirația locuitorilor acestor meleaguri fiind, de multă vreme, simbolul continuității și mândriei locale, devenind parte principală din stema Comunei Cristian. Multe evenimente tradiționale erau organizate la umbra acestora, liniștea și pacea acestor păduri fiind motivele care le transformau în spații de relaxare și odihnă.

Cristianul se confundă cu acești stejari și sperăm să reușim să le prelungim viața cât mai mult posibil.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la conținut